Hallo, ik ben Pauli Langbein.

Fotograferen zit in mijn bloed, het is mijn passie. Op mijn 14de kreeg ik mijn eerste cameraatje en was meteen verkocht; ik fotografeerde alles wat los en vast zat. Rond mn 19de kon ik een andere camera kopen, een Olympus Trip 35. Soort pocketcamera, met veel mogelijkheden al. Het duurde niet lang of ik kocht er een Olympus OM10 bij, een Echte Camera! Hier kon ik zelf alles instellen. En ik heb er heel veel mee gefotografeerd, maar ook toen al ging mijn voorkeur uit naar de mens als fotografie onderwerp.
Een vriendin had een DOKA (DOnkere KAmer) thuis, dus ook zelf afdrukken in zwartwit en soms in kleur. Niet te veel want het was erg duur. Ook de fotoos liet ik niet allemaal afdrukken, veel te duur. Nee, ik liet er contactafdrukjes van maken…hele kleine fotoos op een rij en dan met een loep uitzoeken welke de beste waren en die dan afdrukken. hahaha, wat een tijd he. Gelukkig zijn er nu digitale camera’s met digitale “rolletjes” in de vorm van SD Cards e.d. Ik kan zoveel fotoos maken als ik wil en later op mn gemakje op mijn laptop de besten uitzoeken.

Inmiddels fotografeer ik met 2 CANON camera’s. Ja natuurlijk heb ik er 2 bij me en 2 lenzen en 2 flitsers, vele batterijen. Dus mocht een camera weigeren of zelfs stuk gaan, heb ik er altijd nog een bij me. Want ik wil niks missen van jullie bruiloft!

Ik ben dus een autodidacte fotograaf, gepassioneerd bezig met een hobby die uitgroeide tot passie. Vele workshops en cursussen inmiddels gevolgd in binnen- en buitenland, bij gerenommeerde fotografen op diverse specialiteiten. En veel, heel veel fotograferen. In februari 2011 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb mijn bedrijf opgericht. En ik vind het heerlijk!

Op 14 augustus 2014 ben ik zelf in het huwelijksbootje gestapt. Dat heerlijke gevoel van de voorbereidingen, de planning en de dag zelf staat met dus nog heel vers in mijn geheugen! Dat gevoel neem ik mee als ik jullie huwelijksdag mag komen fotograferen.

Het Trouwboek / Het KWF: Kankerinstituut.

Het KWF Kankerinstituut heeft een bijzondere plek in mijn hart als het om Goede Doelen gaat. Zelf meer dan genoeg meegemaakt op dit gebied, heb ik besloten geld in te zamelen voor dit doel. Om kanker de wereld uit te helpen.Ik heb in 2011 een Blote-Mannen-Kalender gemaakt waarvan de opbrengst naar PINK RIBBON is gegaan en in 2012 als teamcaptain meegedaan aan de Almeerse versie van De Samenloop voor Hoop. En voor 2013 heb ik een nieuw project bedacht: ik heb een boek gemaakt!
Niet zomaar een boek, nee Het Trouwboek. Een boek over vertrouwen en liefde. Maar ook over ziek zijn of iemand in je directe omgeving hebben die ziek is. En hoe ga je dat dan doen als je gaat trouwen? Een boek met veel fotoos van 8 bruidsparen die ik op hun Mooiste Dag heb mogen fotograferen. Mooi om te zien hoe een ieder dat weer anders invult dan. Een inspiratieboek voor velen.Het Trouwboek is in eBook vorm te koop en kost slechts 10 euro. Dit hele bedrag gaat naar het KWF Kankerfonds. Wil je ook je steentje bijdragen aan het KWF en daarbij een prachtig fotoboek ontvangen?

Je kunt het eBook bestellen op: https://www.facebook.com/Het-Trouwboek-359900854123587/?ref=hl

Vergeet niet je mailadres te vermelden, zodat je het eBook per mail kunt ontvangen.

Voor hen die we missen en voor hen die we mogen behouden.